Nieuws van HSLnet

FIFA-gamer test snelheid HSLnet: ''Wauw...Overkill''

HSLnet wilde de eigen internetsnelheid en stabiliteit van het net laten testen door de landelijk bekende gamer/vlogger Mathijs Stals (20) uit Heeze. Mathijs voert de test uit samen met zijn maat Roel van den Hurk (19 jaar en spits bij Hockey Heeze 1). Hun conclusie: “Bijna een overkill aan snelheid. En geen één lag spike (haakje) tijdens het spel. Dat laatste is héél belangrijk want door een milliseconde vertraging anticipeer je te laat op de beweging van de tegenstander”, aldus Mathijs en Roel.
Welke snelheid wordt tijdens het spel gehaald? Mathijs: “335 Mbps downloadsnelheid en 167 uploadsnelheid. Dat is top! Thuis hebben mijn ouders Ziggo en haal ik maximum 80 download. De ping (latentie) van het glasvezelmodem- de vertraging van het signaal- is 7 milliseconden en dat is heel laag, dus heel goed voor gamers!”

Mathijs behoort tot de 100 beste FIFA-spelers ter wereld (van de twee miljoen). Op YouTube laat Mathijs zien hoe hij dit computerspel speelt. Met een vriendengroep, De Bankzitters (1,4 miljoen volgers), en op zijn eigen kanaal Heezerulesnl (100.000 abonnees) plaatst hij bijna dagelijks filmpjes met een focus op het FIFA-spel. Een liveshow van De Bankzitters trok onlangs 1500 bezoekers.


Nieuwsbrief archief