Nieuws van HSLnet

Zuil voor aanmelding glasvezel buitengebied onthuld

In de Spar in Sterksel heeft burgemeester Paul Verhoeven zaterdag 13 januari 2018 een informatiezuil mét brievenbus van HSLnet onthuld. In de HSLnet-brievenbus kunnen bewoners van het buitengebied hun aanmeldingsformulier voor glasvezel deponeren. Die formulieren, plus informatie-envelop, worden de komende week huis-aan-huis bezorgd in het buitengebied. In het voorjaar wil HSLnet starten met de aanleg van glasvezel in het buitengebied.
Anne van Lith, die aan het Turfven woont, was de eerste die een aanmeldingsformulier in de brievenbus deponeerde. “Ik kan niet wachten totdat we glasvezel krijgen”, aldus Anne, die een kippenbedrijf heeft en tevens lid is van de Ledenraad van HSLnet. “Omdat we niet via internet kunnen boekhouden, hebben we noodgedwongen een ouderwets boekhoudsysteem moeten aanschaffen. Dat kan écht niet meer in deze tijd.”

Dezelfde zuilen staan komende week ook in de Plus in Leende en in coöperatie St. Jan in Leenderstrijp. Henk Kerkers, ambassadeur van HSLnet en melkveehouder in Sterksel, heeft de zuilen zelf gemaakt. In de zuilen zit ook informatie van de drie providers van HSLnet: TriNed, Plinq en Vaibr.

Janus Scheepers, voorzitter van de Ledenraad van HSLnet en lid van de Raad van Commissarissen van HSLnet onthulde samen met burgemeester Verhoeven de informatiezuil. Scheepers zei trots te zijn dat HSLnet nu eindelijk het buitengebied kan gaan aanleggen.

De burgemeester beaamde dat. Hij riep de inwoners van Heeze-Leende op om lid te worden van HSLnet en de coöperatie te ondersteunen. Zelf is hij een zeer tevreden klant van HSLnet, vertelde hij. 

Onderzoek gaat over prijs-kwaliteitverhouding

Het onderzoek van Miguel Hulsman, lid van de Ledenraad van HSLnet, heeft tot verschillende reacties geleid op social media.

Wij vinden het belangrijk om te melden dat het onderzoek, tussen onze drie providers en andere providers, zich uitsluitend toespitst op de prijs-kwaliteitverhouding voor wat betreft internetsnelheden. Niet meer, niet minder. Miguel heeft zijn onderzoek gebaseerd op de gegevens die betreffende providers op hun sites hebben staan. Ook heeft Miguel metingen gedaan naar de down- en uploadinternetsnelheden.

Zijn onderzoek ging dus níet over tv-pakketten, telefonie of de dienstverlening van de providers.

Uit sommige reacties blijkt dat een aantal mensen niet tevreden is over de service van hun (vroegere) provider.

Dat betreurt HSLnet want wij doen er alles aan om onze leden tevreden te houden. Wij zijn een coöperatie die werkt met kundige vrijwilligers die voor u klaar staan. Onze persoonlijke service gaat ver: onze medewerkers komen, als u bij uw provider niet verder komt, gratis bij u thuis om u vooruit te helpen. Dan kunt u weer snel genieten van ons supersnelle en stabiele internet en van een haarscherp tv-beeld.

U kunt met uw vragen ook terecht op ons spreekuur in dorpshuis ’t Perron in Heeze, elke woensdagmiddag van 16.00-18.00 uur. Voor vragen: 040 - 72 00 720.

HSLnet legt in 2018 glasvezel aan in buitengebied

HSLnet inventariseert momenteel de behoefte voor glasvezel onder bewoners in het buitengebied. Het buitengebied is daarvoor in clusters verdeeld. Vanaf 70% deelname per cluster wordt glasvezel aangelegd. De aanleg kan al in het voorjaar van 2018 starten.
De eerste drukbezochte informatieavond hierover was op 8 november 2017 in Valentijn in Sterksel. Deze avond was voor de bewoners van de Ronde Bleek, Turfven, Peelven, Averbodeweg, Pandijk, Stoeiing en Holderden. Het enthousiasme voor glasvezel was groot onder de bezoekers (zie foto). “Eindelijk”, was de stemming. Alle aanwezigen van deze eerste clusters (B02-B03) willen glasvezel.

De volgende bijeenkomst is 's avonds op 9 januari 2018 in Valentijn in Sterksel. Die bijeenkomst is voor bewoners van de Pastoor Thijssenlaan, Molhout, Chijnsgoed, Kerkedijk en de Biesputten. 

De laatste 3 bijeenkomsten zijn op 23 januari (Valentijn Sterksel), 8 februari (Brouwhuis Leende) en 21 februari (Valentijn Sterksel).  

ADVIES: Als u in het buitengebied woont en ook glasvezel wilt van HSLnet, sluit dan geen abonnement meer af bij andere aanbieders dan HSLnet. Want dan zit u aan die andere aanbieder minstens een jaar vast! 


Nieuwsbrief archief


HSLnet start glasvezelaanleg in buitengebied

HSLnet is zeer verheugd dat zij in het buitengebied van Sterksel kan beginnen met de aanleg van glasvezel.

Bij de Ronde Bleek, Turfven, Peelven, Averbodeweg, Pandijk, Stoeiing en Holderden is de benodigde 70 procent aanmeldingen ruim gehaald.
Twee andere clusters in Sterksel en in Leende hebben al zestig procent binnen. Het gaat hier om de Strijperdijk, Waterstraat, Renheide, Paaldijk, Oude Dijk, Jansborg en Raadbroekweg in Leende en de Pastoor Thijssenlaan, Molhout, Chijnsgoed, Kerkedijk en de Biesputten in Sterksel. HSLnet verwacht dat daar ook snel de 70 procent wordt gehaald en gestart kan worden met de aanleg van glasvezel.

In november is HSLnet gestart met informatieavonden over glasvezel in het buitengebied. Die worden goed bezocht. Enthousiaste bezoekers maken zich zorgen dat in hun cluster de 70 procent aanmeldingen niet worden gehaald.
Op 21 februari is er nog een informatieavond in Valentijn in Sterksel. Die avond is bedoeld voor de bewoners van de Vlaamseweg, Korte Vlaamseweg, Heezerweg, Euvelwegen en Sterkselseweg. Aanvang 20.00 uur.