Wanneer je in Heeze, Leende, Leenderstrijp of Sterksel woont en geen gebruik maakt van glasvezel van HSLnet maar dit wel wilt, lees dan verder!
Binnen onze gemeente hebben wij, als coöperatie HSLnet een glasvezelnetwerk aangelegd binnen de kernen van de dorpen. Het buitengebied wordt in fases aangesloten en ook nieuwbouwprojecten sluiten we aan op ons netwerk. Op deze pagina leggen we uit hoe je een glasvezelverbinding kunt krijgen wanneer je deze nog niet hebt.
Woon je binnen de bebouwde kom in één van de kernen van onze gemeente, dan zijn er een aantal mogelijkheden om glasvezel te gaan gebruiken:
- Je hebt al een aansluiting (glasvezelkastje) in je meterkast, maar gebruikt deze nog niet. Dat is goed nieuws! Zodra je een provider kiest om diensten van af te nemen voor internet, bellen en televisie, wordt de aansluiting geactiveerd. Een monteur van de provider komt langs om het bijbehorende modem te installeren en je aansluiting is klaar voor gebruik! Bekijk onze providers.
- Je hebt geen aansluiting in je meterkast en tijdens de aanleg van het netwerk is de glasvezel voor de gevel of voor de erfgrens in de grond aangebracht. Je woning is voorbereid (de glasvezelkabel ligt opgerold voor je woning of erfgrens) maar nog niet aangesloten. Hiervoor moet onze aannemer bij je langskomen om de glasvezel de woning in te brengen en het glasvezelmodem te installeren. Pas als de aansluiting in de meterkast is gerealiseerd kun je een abonnement afsluiten bij onze providers. Neem contact met ons op om hier verdere mogelijkheden in te bespreken. Het aansluiten van je woning is vaak alsnog mogelijk, maar is afhankelijk van je situatie en kan dus verschillen per huis of straat.
Let op: tijdens de aanlegperiode was het aansluiten van een woning kosteloos. Het kan mogelijk zijn dat er nu kosten zijn verbonden aan het binnenbrengen van de glasvezelkabel.
- Je weet niet zeker of je een aansluiting hebt in je woning. Doe dan onze postcodecheck. Zo zie je direct of een aansluiting op jouw adres mogelijk is, of dat er nog werkzaamheden gedaan moeten worden.
Bij een woning die onderdeel uitmaakt van een project (zoals de Bulders of Kloostervelden) wordt je woning voorzien van een aansluiting en zijn er geen extra kosten verbonden aan de glasvezelaansluiting. De aansluiting gebeurt collectief en wordt onderling door HSLnet en de aannemer afgestemd. Dit gaat in een aantal stappen:
- De woning wordt door de projectontwikkelaar gereed gemaakt, dat wil zeggen dat er een mogelijkheid wordt gemaakt voor het aanbrengen van de glasvezelbuis in de woning.
- Wanneer de postcodes bekend zijn worden deze ingevoerd in ons systeem en in dat van onze providers.
- Op het moment dat jouw woning technisch is aangesloten, kun je een abonnement afsluiten bij één van onze providers en zullen zij de activatie van de aansluiting verzorgen. Dit gebeurt gemiddeld binnen 4-6 weken na het aanvragen van een abonnement. Zodra de provider de aansluiting heeft geactiveerd kun je gebruik maken van de diensten van de provider. Sluit dus tijdig een abonnement af, zodat je direct diensten hebt wanneer je de woning betrekt.
Ga je zelf een woning bouwen binnen één van de kernen van de dorpen in onze gemeente of zelf bouwen als onderdeel van een nieuwbouwproject (zoals zelf bouwen in de Bulders)? Meld je woning dan aan via mijnaansluiting.nl voor glasvezel. Je aanvraag komt dan vanzelf bij ons terecht en wij nemen de aanvraag in behandeling.
Heb je nog vragen over je aansluiting? Neem dan contact met ons op, dan zorgen we dat de realisatie zo snel mogelijk plaats kan vinden. Een aansluiting bij een bouw in eigen beheer brengt meestal kosten met zich mee. Dit is afhankelijk van de locatie van de woning en de situatie ter plaatse. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Vragen?
Heb je nog vragen over een aansluiting of jouw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op, ons team helpt je graag verder!