Coöperatie HSLnet

De Coöperatie HSLnet is in 2012 opgericht. De coöperatie heeft een open glasvezelnetwerk aangelegd waarop alle inwoners, bedrijven en instellingen zich kunnen aansluiten. Bij onze providers stelt u een eigen pakket samen met televisie, internet en/of telefoon.
Het glasvezelnetwerk ligt al in alle kernen (Heeze, Leende, Leenderstrijp, Sterksel), Bedrijventerrein De Poortmannen in Heeze, het Kasteel in Heeze, Kapellerput, het Crematorium, de Huisvenseweg in Heeze en het Providentiaterrein in Sterksel.
Er ligt dus een groot kapitaal in de grond, waar iedereen in Heeze-Leende gebruik van kan maken. In 2018 legt HSLnet het buitengebied aan. Dan kan dus iedere inwoner gebruikmaken van het snelste internet! 

In Heeze-Leende is het middel: glasvezel. Het doel: verbinden en vernieuwen. Het model: de coöperatie waar leden zelf eigenaarschap en daarmee zeggenschap hebben.

Onze kernwaarden

Onze techniek

Eigen ZeggenschapHD TV
Lokale betrokkenheidStabiel en snel internet
SolidariteitToekomst vast
Lokale support van vrijwilligers

Open netwerk, voor smart-home solutions,

zorg op afstand, scholing en beveiliging.

HD TV
HSLnet vindt het belangrijk dat er voor iedere kijker een passend aanbod is. Daarom bieden onze providers analoge televisie én digitale televisie. U kunt dus gewoon uw bestaande kabels in huis blijven gebruiken. Bovendien ontvangt u standaard een groot aanbod aan zenders en zonder extra kosten ook HD-zenders.

Stabiel en snel internet
Wij bieden 500 Mbps! (Megabyte per seconde). Ook de internetverbinding is zeer stabiel; de beschikbaarheid van internet komt niet onder de 99,9%. Ieder uur worden zo de snelheid en de stabiliteit gemeten. Met bovengenoemd uitstekend resultaat!

Toekomst vast
Digitale innovaties volgen elkaar in hoog tempo op. Denk aan smart-home solutions, zorg op afstand, scholing en beveiliging. Dankzij de enorme capaciteit/ bandbreedte kan het glasvezelnetwerk die ontwikkelingen probleemloos aan. De huidige koper- of coaxnetwerken zitten bijna aan de taks van hun capaciteit en snelheid. Maar het glasvezelnetwerk van HSLnet biedt de capaciteit die nodig is om met de gezinsleden allemaal tegelijk online te zijn en te blijven. Met een eigen glasvezelaansluiting van HSLnet in uw woning bent u voorbereid op alle mogelijkheden.

Open netwerk met maatschappelijke diensten
Heeze-Leende ziet een glasvezelverbinding vooral als een maatschappelijke nutsvoorziening, net zoals water en gas. Alle inwoners hebben daarom recht op een duurzame verbinding die in onze maatschappij niet meer weg te denken is. HSLnet wil ook meer mogelijk maken zoals het versterken van sociale cohesie, de verhoging van de participatie van ouderen aan de samenleving, het bieden van zorg op afstand, het verbeteren van de communicatie tussen gemeente en burgers en toegang tot nieuwe mogelijkheden voor online leren. Dat maakt coöperatie HSLnet bijzonder. HSLnet voegt waarden toe, die marktpartijen als ZIGGO of KPN niet willen of kunnen leveren, met als resultaat dat onze senioren langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Eigen zeggenschap
Wij houden als inwoners van Heeze-Leende eigen zeggenschap over ons glasvezelnetwerk. Wij zijn baas in eigen huis en dat is belangrijk. Veel leden zorgen voor een winstgevend project. En winst - in ons coöperatieve model - blijft binnen de coöperatie. Dat betekent dat er nieuwe investeringen gedaan kunnen worden als blijkt dat er aan nieuwe diensten behoefte is, of als blijkt dat het maatschappelijk belang van onze gemeente daarmee gediend is. Denk daarbij aan thuiszorg, beveiliging, scholing en uitzenden van sociale gebeurtenissen op ons eigen tv-kanaal: HSL24.TV.

Lokale betrokkenheid
HSLnet sponsort veel lokale verenigingen en ondersteunt lokale initiatieven met een gratis verbinding of wifi. HSLnet organiseert themabijeenkomsten waar u veel informatie kunt ophalen, bijvoorbeeld over het verbeteren van uw wifi-bereik, of over het veilig opslaan van bestanden of foto's. Dit alles bieden de grote landelijke providers niet. U kunt daarom uw abonnementsgeld beter aan ons eigen HSLnet besteden, dan aan een grote landelijke provider. Daarmee blijft het geld in Heeze-Leende, krijgt u veel gratis ondersteuning.

Lokale support van vrijwilligers

De overstap is geen punt. Lokaal zijn vrijwilligers actief die u ondersteunen bij de overstap. Onze vrijwilligers ondersteunen u graag!

Kortom, HSLnet is spil in onze leefbare gemeenschap: sociaal en innovatief

Doe mee!
Er ligt nu een zeer stabiel open glasvezelnetwerk, waarop alle inwoners, bedrijven en instellingen zich kunnen aansluiten. Er ligt dus een groot kapitaal in de grond, waar iedereen in Heeze-Leende gebruik van kan maken. Doe mee en stap nu over!