Glasvezel in het buitengebied van Heeze, Leende en Sterksel

Vijf van de negen clusters buitengebied boven 70% aanmelding

De stand qua aanmeldingen in maart 2018. 

Het is zover!

We zijn er als HSLnet hartstikke trots op dat we glasvezel in het buitengebied gaan aanleggen. De HSLnet-slogan 'Spil in onze leefbare gemeenschap' doen we eer aan, nu ook de mensen in ons buitengebied van de vele voordelen van glasvezel kunnen gaan profiteren. 

Het aan te sluiten gebied is verdeeld in drie clusters. In de zomer van 2018 willen we beginnen met de aanleg van Fase 1, waar vanaf begin 2018 ingeschreven voor  kan worden. De inschrijfperiode voor Fase 2 begint medio 2018. Fase 3 is een maatwerktraject en zal na afronding van de eerste twee fasen worden gestart.

Op deze nieuwe pagina kunt u de actuele berichten over de aanleg voortaan volgen. En u vindt hier ook of uw woning tot een van de clusters behoort waar glasvezel wordt aangelegd.

70% aanmeldingen

De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied is erg kostbaar. Vandaar dat de grote, commerciële partijen hier letterlijk ver vandaan blijven. De gemeente Heeze-Leende heeft daarom destijds bewust gekozen voor de oprichting van een coöperatie, die wél het buitengebied wil aansluiten op het glasvezelnetwerk. Maar ook voor een coöperatie zijn de kosten voor aanleg hoog. Daarom hebben we als HSLnet echt 70% deelname per cluster nodig om de aanleg te kunnen financieren. Het is dus van groot belang dat u en (bijna) iedereen in uw buurt meedoet, zodat ook uw cluster glasvezel krijgt! 

Clusters

Het totaal aan te sluiten woningen in het buitengebied is onderverdeeld in clusters. Ieder cluster krijgt een eigen tijdsplanning voor het aanmelden en aansluiten. Benieuwd naar de verdeling van de clusters en of uw woning binnen één van deze clusters valt? Bekijk hier het overzicht van clusters.

Praktische informatie

Om 70% deelname per cluster te garanderen, vragen wij u een overeenkomst te sluiten met HSLnet waarin u aangeeft dat u een glasvezelaansluiting wilt. In deze overeenkomst gaat u ook akkoord met de eigen bijdrage voor een aansluiting (dit wordt op de informatieavond verder toegelicht). 

Daarnaast kunt u vast een abonnement afsluiten met één van onze drie serviceproviders die diensten leveren over het netwerk van HSLnet. Het gaat om Plinq, TriNed of VAIBR. Zij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk actief gebruik kunt maken van hun glasvezeldiensten.