Glasvezel in het buitengebied van Heeze, Leende en Sterksel

Het is zover!

We zijn er als HSLnet hartstikke trots op dat we glasvezel in het buitengebied gaan aanleggen. De HSLnet-slogan 'Spil in onze leefbare gemeenschap' doen we eer aan, nu ook de mensen in ons buitengebied van de vele voordelen van glasvezel kunnen gaan profiteren. 

Het aan te sluiten gebied is verdeeld in drie clusters. In het voorjaar van 2018 willen we beginnen met de aanleg van Fase 1, waar vanaf begin 2018 ingeschreven voor  kan worden. De inschrijfperiode voor Fase 2 begint medio 2018. Fase 3 is een maatwerktraject en zal na afronding van de eerste twee fasen worden gestart.

Op deze nieuwe pagina kunt u de actuele berichten over de aanleg voortaan volgen. En u vindt hier ook of uw woning tot een van de clusters behoort waar glasvezel wordt aangelegd.

70% aanmeldingen

De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied is erg kostbaar. Vandaar dat de grote, commerciële partijen hier letterlijk ver vandaan blijven. De gemeente Heeze-Leende heeft daarom destijds bewust gekozen voor de oprichting van een coöperatie, die wél het buitengebied wil aansluiten op het glasvezelnetwerk. Maar ook voor een coöperatie zijn de kosten voor aanleg hoog. Daarom hebben we als HSLnet echt 70% deelname per cluster nodig om de aanleg te kunnen financieren. Het is dus van groot belang dat u en (bijna) iedereen in uw buurt meedoet, zodat ook uw cluster glasvezel krijgt! 

Clusters

Het totaal aan te sluiten woningen in het buitengebied is onderverdeeld in clusters. Ieder cluster krijgt een eigen tijdsplanning voor het aanmelden en aansluiten. Benieuwd naar de verdeling van de clusters en of uw woning binnen één van deze clusters valt? Bekijk hier het overzicht van clusters.

Informatiebijeenkomsten

Per cluster wordt een informatieavond georganiseerd. Daar krijgt u uitleg over alle aspecten rondom de aanleg. Natuurlijk is er alle ruimte om vragen te stellen. U ontvangt vanzelf een persoonlijke uitnodiging voor een informatieavond wanneer uw cluster aan de beurt is. Onze drie providers, Plinq, VAIBR en Trined zijn er ook aanwezig. 

Na afloop van de informatieavond voor uw gebied, ontvangt u een uitgebreid informatiepakket thuis, waarin alles nog eens wordt uitgelegd. Hier zal ook het aanmeldformulier aan worden toegevoegd, zodat u dit thuis kunt invullen. 

De planning voor de informatieavonden in 2018 is als volgt:

Datum

Cluster

Locatie

Dinsdag 9 januari

B01

Valentijn, Sterksel

Dinsdag 23 januari

B04, B04A

Valentijn, Sterksel

Donderdag 8 februari

B11, B12

't Brouwershuis, Leende

Woensdag 21 februari

B05, B06

Valentijn, Sterksel

Praktische informatie

Om 70% deelname per cluster te garanderen, vragen wij u een overeenkomst te sluiten met HSLnet waarin u aangeeft dat u een glasvezelaansluiting wilt. In deze overeenkomst gaat u ook akkoord met de eigen bijdrage voor een aansluiting (dit wordt op de informatieavond verder toegelicht). 

Daarnaast kunt u vast een abonnement afsluiten met één van onze drie serviceproviders die diensten leveren over het netwerk van HSLnet. Het gaat om Plinq, TriNed of VAIBR. Zij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk actief gebruik kunt maken van hun glasvezeldiensten. 

Aanmelden!

Op dit moment kunt u zich nog niet aanmelden voor een glasvezelaansluiting in het buitengebied. We werken nog hard aan de voorwaarden per gebied. Wanneer de inschrijving geopend is, kunt u hier het inschrijfformulier en verdere informatie vinden.